Teollisuustuotanto romahti huhtikuussa 33,6 %

Espanjan teollinen tuotanto pääsi näkemään toden teolla koronaviruksen musertavan voiman. Huhtikuussa sen yleisindeksi koki 33,6 %:n mahalaskun verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Yhtä masentavaa tilastoa ei Kansallisen tilastoviraston (Instituto Nacional de Estadística) ole tarvinnut laatia sitten vuoden 1976.

Kaikkein karvaimman roolin sai autoteollisuus. Se huhtikuun tuotanto laski hulppeat 92 %. Espanja on Saksan jälkeen Euroopan toiseksi suurin autojen valmistaja; monessa perheessä on koettu suoranaisia kauhunhetkiä.

Kun tähän vielä lisätään maaliskuun 10,2 %:n pudotus, paljon ei enää naurata. Kansallinen hälytystila julistettiin 14.3., joten ei tässä sinänsä ole mitään outoa. Toukokuun lukemat tulevat taas antamaan toivoa tulevasta.