Espanjalaisten keskipalkka uuteen ennätykseen

Espanjalaisten keskipalkka bruttona on nyt 1 700 euroa kuukaudessa. Se on kaikkien aikojen korkein lukema. Toistakymmentä vuotta jatkunut kasvu jatkui, mutta ei samalla voimalla kuin aikaisemmin. Nyt vuosikasvu oli 1,5 %, kun edellisenä vuotena se ylsi 2,2 %:iin.

Kovinta palkkaa nautitaan Madridissa. Siellä keskipalkka on 2 017 euroa, jossa lisäystä vuoden takaiseen on 2,2 %. Pääkaupunkia seuraa Baskimaa (1 994), Navarra (1 866), Katalonia (1 793) ja Asturias (1 714).

Surkeiten tienataan Extremadurassa, jossa huolimatta 2,3 %:n vuosikasvusta palkkatilille kilahtaa keskimäärin vain 1 384 euroa kuukaudessa.

Euroopan muihin maihin verrattuna Espanjan keskipalkka sijoittuu keskivaiheille. Alapuolelle taulukossa jää 15 maata, ja yläpuolelle 12 maata.