Caixabank ja Bankia kaavailevat yhdistymistä

Espanjan pankkisektorin kolmanneksi ja neljänneksi suurimmat pankit Caixabank ja Bankia suunnittelevat yhdistyvänsä. Toimenpiteen tärkeimpänä päämäärä olisi saada synergiaetuja taistelussa koronaviruksen pahentamiin tuottavuusongelmiin.

Yhdistymisen tuloksena syntyisi maan suurin pankki, jonka arvo olisi noin 650 miljardia euroa. Sillä olisi noin 6 600 konttoria ja työntekijämäärä ylittäisi 51 000. Caixabankilla konttoreita on 4 400 ja työntekijöitä 35 600; Bankian vastaavat lukemat ovat 2 200 ja 16 000. Toteutuessaan operaatio luonnollisesti karsisi sekä konttoreiden että työntekijöiden määrää.

Finanssisektorin lähteet kertovat, että neuvottelut fuusiosta olisi aloitettu vasta elokuussa, mutta operaatio voisi toteutua jo lähikuukausien aikana.