Hallitus tiesi jo toukokuussa, että EU ei rankaise kasvomaskin alv:n laskemisesta

Espanjan hallitus on kuukausien ajan kieltäytynyt laskemasta kasvomaskin alv:a opposition painostuksesta huolimatta. Se on vedonnut siihen, että EU:n säännöt kieltävät sen. Vielä muutama päivä sitten veroministeri María Jesús Montero sanoi, että osaa maista ei näytä kiinnostavat yhteiset verosäännöt.

Brysselistä informoitiin kuitenkin jo toukokuussa, että pandemian vuoksi kyseisestä rikkomuksesta ei seuraisi rangaistaisi. Espanjan hallitus joutui lopulta taipumaan, ja ensi tiistaina maskin alv laskee 21 %:sta 4 %:iin. Oppositio on syyttänyt hallitusta tietoisesta huijauksesta verojen maksimoimiseksi unohtaen taloudellisten vaikeuksien kanssa kamppailevat kansalaiset.

Monteron perustelusta putosi pohja pois viimeistään tällä viikolla, kun kävi ilmi, että Espanjan hallitus ei ole edes tehnyt virallista kyselyä asiasta ennen kuin nyt. Näin se voi vedota ”tietämättömyyteen.”