BBVA ja Sabadellin yhdistymisen tuloksena ehkä Espanjan suurin pankki

CaixaBankin ja Bankian kesällä julkistettua pankkifuusiota ei ole vielä edes saatu päätökseen, kun Espanjan pankkimarkkinoilla jyrähtää uudelleen. BBVA ja Sabadell ilmoittivat eilen jatkavansa keskeytettyjä yhdistymisneuvottelujaan. Fuusion tuloksena olisi suurin piirtein samankokoinen superfinanssilaitos kuin CaixaBankin ja Bankian tekeillä olevasta. Uudella pankilla, ennen tulevia leikkauksia, olisi 46 000 työntekijää, yli 4 200 toimisto Espanjassa ja väkevä läsnäolo kansainvälisillä markkinoilla.

Pankeista kerrotaan, että vielä mitään päätöksiä ei ole tehty suuntaan tai toiseen. Toteutuessaan tulevan BBVA-Sabadell pankki olisi todennäköisesti Espanjan suurin. CaixaBank-Bankia jäisi näillä näkymin niukasti toiseksi, ja tällä hetkellä kärkipaikalla oleva Santander putoaisi tylysti kolmanneksi.

Entistä enemmän pontta yhdistymispuheille tulee BBVA ilmoituksesta myydä sen Yhdysvaltojen liiketoiminnat noin 9,7 miljardin euron hintaan. Tämä raha olisi tarpeen ostettaessa Sabadellin toiminnot.