Iberdrola rakentaa Segoviaan Euroopan toiseksi suurimman aurinkoenergiapuiston

Espanjan toiseksi suurin energiayhtiö Iberdrola on aloittanut Segovian maakuntaan Kastilia ja Leónin itsehallintoalueelle rakennettavan aurinkoenergiapuiston esivalmistelun. Marazuelan, Marazolejan ja Anaya kuntien alueelle nousevan aurinkovoimalan kapasiteetti tulee olemaan 505 megawattia. Se riittää tyydyttämään 290 000 kotitalouden tarvitseman energiamäärän. Valmistuessaan 220 miljoonaa euroa maksava voimala on Euroopan toiseksi suurin.

Projekti tekee hyvää alueen taloudelle. Sen rakentamisessa käytetään mahdollisimman paljon paikallisia teollisuusyrityksiä, ja parhaimmillaan töissä on yli 1 000 työntekijää. Iberdrolan rahat ovat tervetulleita myös niille noin 150 paikallisille maanomistajille, joilta yhtiö on vuokrannut maita.

Uuden laitoksen myötä Iberdrola vahvistaa asemaansa Kastilia ja Leónin suurimpana uusiutuvan energian toimijana. Jo tällä hetkellä sen vesi- ja tuulienergiavoimalat tuottavat yli 5 100 megawattia. Lähivuosina yhtiön tuuli- ja aurinkoenergiakapasiteetti alueella nousee yli 2 400 megawattia. Arvioiden mukaan näiden projektien tarvitsemat sijoitukset ovat noin 2 miljardia euroa. Työtä ne tulevat antamaan noin 24 000 henkilölle.