Inditex takaisin voitolliseksi. Tämän vuoden myynnistä jopa 30 % tulee verkkokaupasta

Inditexin yhdeksän ensimmäisen kuukauden myynti oli 14,085 miljardia euroa. Se oli 28,9 % vähemmän kuin vuonna 2019, jolloin yhtiö ylsi 19,820 miljardin myyntiin. Käyttökate (ebitda) oli 3,334 miljardia (5,702 miljardia 2019) ja nettotulos 671 miljoonaa, jossa pudotusta viime vuoteen oli 75 %. Näin ollen ensimmäisen puolivuotiskauden tappiollinen tulos voidaan kuitata ohimenneeksi. Lisäksi yhtiön kassassa rahaa on enemmän kuin koskaan, 8,265 miljardia euroa. Pelimerkkejä liiketoiminnan kehittämiseen siis riittää jatkossakin.

Vaikka kokonaismyynti laski vuoden takaiseen verrattuna, online-myynti rikkoi aikaisemmat ennätykset murskaavasti. Se kasvoi 75 % ja tullee edustamaan noin 30 %:a tämän vuoden kokonaismyynnistä. Ensi vuoden aikana ei todennäköisesti tule olemaan vastaavia fyysisten kauppojen sulkemisia kuin viime keväänä, ja online-myynnin osuus tulee putoamaan. Inditex on kuitenkin panostanut käsittämättömän paljon verkkokauppansa kehittämiseen. Yhtiön ensi vuoden nettimyyntitavoite on 25 % kokonaismyynnistä.