IBEX-35:n hallituspaikoista 31 % naisilla

Espanjan kansallisen arvopaperilautakunnan suosittelema 30 prosentin naiskiintiö yhtiöiden hallituksissa on ylittynyt IBEX-35:n osalta. Vuonna 2020 Espanjan 35 markkina-arvoltaan suurimman yrityksen hallituspaikoista 31 prosenttia oli naisten hallussa. Kaikkiaan 445 paikasta 138 kuului naisille, joka on 12 enemmän kuin vuonna 2019.

31 prosenttia on laskettu kaikkien yritysten hallituspaikkojen kokonaismäärästä. Edelleen on 14 yritystä, joissa suositus ei toteudu. Näistä yrityksistä kuusi, Telefónica, Acciona, Colonial, Meliá, Viscofán ja Banco Sabadell, ovat jo lähellä, mutta lopuilla kahdeksalla on enemmän työtä sukupuolikiintiön täyttämisessä. Huonoimpien, Cie Automotive, ACS, Ferrovial ja Solaria, prosenttimäärä oli 17 ja 21 välillä.

Vuodelle 2022 suositus nousee 40 prosenttiin. Tämän hetkisten sukupuolijakaumien valossa vain kolme yrityksistä täyttäisi tämän ehdon. Red Eléctrica on ainut, jossa miehiä ja naisia on hallituksen jäseninä sama määrä. Caixabankilla naisten osuus on 43 prosenttia ja Banco Santanderilla tasan 40 prosenttia. Indra, Bankinter, Cellnex, Inditex, PharmaMar, Iberdrola ja Merlin Properties voivat myös varsin pienillä säätötoimenpiteillä yltää tulevaan suositukseen. Muiden pitäisi jo tehdä radikaalimpia toimenpiteitä.