Amazon loi Espanjaan 5 000 työpaikkaa vuonna 2020

Pandemian aikanakin vain osalla kansakunnasta ja yrityksistä menee huonosti. Osan taloutta se ei heilauta suuntaan tai toiseen, ja osalla puolestaan menee paremmin kuin koskaan. Tähän viimeiseen osastoon kuuluu voimakkaasti kasvanut verkkokauppa. Ei kaikki verkkokaupat tietenkään ole kasvattaneet myyntiä, vaan useimmilla aloilla parhaiten ovat pärjänneet jo ennestään vahvat toimijat. Niillä on resursseja panostaa nopeisiin muutoksiin.

Maailman suurimmalla verkkokaupalla Amazonilla meneekin lujaa myös Espanjassa. Vuoden 2020 aikana sen siipien suojassa syntyi maahan 5 000 uutta työpaikkaa. Pysyviä työpaikkoja jätillä oli vuoden lopussa 12 000. Tämän lisäksi joulusesonki työllisti 7 000 kausityöntekijää.

Yritys itse korostaa sitä, että uusien pysyvien työpaikkojen kirjo oli laaja. Se vaihteli niin palkattujen työntekijöiden profiilin kuin vaadittavan koulutustason mukaan.

Tällä hetkellä Amazonilla on Espanjassa 28 toimipistettä. Menneen vuoden aikana se aukaisi kaksi uutta logistiikkakeskusta ja kolme pienempää logistiikka-asemaa. Lisäksi Madridissa sijaitsevaa innovaatiokeskusta laajennetaan parhaillaan voimakkaasti. Odotettavissa on lisää pysyviä työpaikkoja espanjalaisille.