Iberdrola investoi miljardi euroa kelluvaan tuulivoimalaan

Bilbaossa Baskimaalla pääkonttoriaan pitävä energiayhtiö Iberdrola rakentaa Espanjan ensimmäisen teollisuusluokan mittasuhteet täyttävän kelluvan tuulivoimapuiston. Sen teho tulee yhtiön papereiden mukaan olemaan 300 megawattia.

Puiston sijainti ei ole vielä varma. Todennäköisesti se sijoittuu Kanarialle, Andalusiaan tai Galiciaan.

Työllisyysvaikutus tulisi olevaan huomattava. Ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista, ensimmäisessä vaiheessa vuosina 2021-2022 yhtiöstä arvioidaan sen työllistävän 1 000-2 000 ihmistä. Vuonna 2026 töissä olisi vuositasolla jo 2 800 työntekijää. Yrityksiä, myös pieniä ja keskisuuria, projektissa olisi tuolloin mukana 66.

Tämän hankkeen on tarkoitus toimia lähtölaukauksena merituulen todelliselle hyödyntämiselle. Vuosien kuluessa tavoitteena on saavuttaa jopa 2 000 megawatin tehot.