Vuokrat laskivat vuodessa 7,46 %

Pandemia muutti Espanjan vuokramarkkinoiden yleisen suunnan. Viime vuodet voimakkaasti kasvaneet vuokrat ovat kääntyneet laskuun isossa osassa maata. Tällä hetkellä hintojen nousua nähdään vain hyvin paikallisesti suurien kaupunkien kysytyimmissä osissa.

Kokonaisuutena vuokrat ovat laskeneet 7,46 % vuoden takaisesta tammikuusta laskien. Tämän vuoden tammikuussa keskivuokra oli 810 euroa, 66 euroa vähemmän kuin vuosi aiemmin.

Voimakkaimmat laskut on koettu Málagassa (-10,43 %), Sevillassa (-9,66 %), Barcelonassa (-9,39 %) ja Alicantessa (-9 %). Ainoastaan Granadassa (+0,33 %) ja Cantabriassa (-0,32 %) vuokrat ovat nousseet.

Espanjan korkein keskivuokra on Baleaareilla (1 164), jota seuraavat Barcelona (1 138 ) ja Madrid (1 096 ). Toisessa ääripäässä on Teruel, jossa vuokra-asunnosta joutui keskimäärin pulittamaan 355 euroa. Kaksi seuraavaksi halvinta ovat Jaén (382) ja Ciudad Real (395).

Tiedot käyvät ilmi vuokra-asuntoja välittävän Alquiler Seguro yhtiön tilastoista.