Tulevana kesänä noin puolet lennoista palautunut

Espanjalaisia lentoyhtiöitä edustava Asociación de Líneas Aéreas (lentoyhtiöiden liitto; ALA) arvioi ensi kesänä lennettävän 58 % lennoista verrattuna kahden vuoden takaiseen.

Maanantaisessa lehdistötilaisuudessa ALA:n puheenjohtaja Javier Gándara varoitti kuitenkin, että kaikenlaista voi vielä tapahtua, ja arvio onkin osittain pelkkä ennustus. Suurin yksittäinen arvion paikkansapitävyyteen vaikuttava tekijä on luultavasti rokotusten eteneminen.

ALA mielestä olisi välttämätöntä ottaa käyttöön lisää tukitoimia ja keinoja, joilla luottamus lentoliikenteeseen palautetaan. Yhtenä esimerkkinä se ehdottaa Kreikan mallin mukaisesti PCR-testeistä ja karanteeneista luopumista rokotettujen matkustajien osalta.

Gándara painotti myös sitä, että lentoyhtiöt itse yrittävät piristää kysyntää kaikin mahdollisin keinoin, erityisesti alhaisilla hinnoilla. Hänen mukaansa lentäminen on tällä hetkellä halvempaa kuin koskaan.