Banco Santander viisinkertaisti voittonsa

CaixaBankin ja Bankin yhdistymisen jälkeen Espanjan toiseksi suurimmaksi pankiksi pudonnut Santander teki vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä voittoa 1,608 miljardia euroa. Vuoden takaiseen 331 miljoonaan verrattuna se on lähes viisi kertaa enemmän.

Tämän luvun valossa pankkisektorin näyttää palautuvan vauhdikkaasti pandemiaa edeltävän ajan tuloksiin. Vähän vielä kuitenkin uupuu kahden vuoden takaisesta 1,84 miljardin voitosta. Kolme vuotta sitten voittoa tuli vieläkin enemmän, kaksi miljardia.

Tulos on kuitenkin käytännössä vieläkin parempi. Siinä on huomioitu pääasiassa Iso-Britannian ja Portugalin toimintojen uudelleenjärjestelyjen kustannukset tämän vuoden osalta, jotka ovat 530 miljoonaa euroa. Ilman näitä kuluja pankin tulos olisi ollut parempi kuin kertaakaan sitten vuoden 2010 eli 2,138 miljardia.