Hotellivaraukset tuplaantuivat

Espanjassa mentiin kuukausia aluesulkujen kanssa. Autonomisten alueiden välillä kulkeminen oli sallittua ainoastaan perustellusta syystä. Välillä edes joidenkin yksittäisten kaupunkien rajoja ei voinut ylittää. Toukokuun 9. päivänä päättynyt kansallinen hälytystila muutti panoraaman.

Turismi kiittää. Rajojen avauduttua hotellivaraukset tuplaantuivat vain viikossa. 17.5. ne olivat jo 80 prosenttia vuoden 2019 vastaavan päivän lukemista.

Koko pandemian aikana hotellivarauksille on ollut hyvin tyypillistä, että ne tehdään viime tipassa. Joka kuudes kymmenestä varauksesta tehdään matkustusviikolla. Sama tendenssi näyttää jatkuvan hälytystilan jälkeenkin. Tämä puolestaan tietää hotelleille hankaluuksia varautua kysyntään riittävän ajoissa.

Tällä hetkellä kysyntä nojaa vielä suurelta osin kotimaisten matkailijoiden varaan. Ulkomaisesta turismista riippuvaiset alueet, kuten vaikkapa suomalaisten suosima Aurinkorannikko, odottavatkin malttamattomina ulkomailta tulevan turismin helpottumista.